Hur många kort har du i din samling?

Pokemonkort, filmisar, ishockeykort, fotbollskort, yogiyo och massor av andra som jag inte har koll på och så den vuxna varianten – visitkorten. Hur många har du? Har du barn vet du att antalet kort är viktigt! Viktigt är också att inte ha dubletter och sen – sen gäller det att ha kontroll på de kort som är mest värda. Så hur många har du?

Jag tog och räknade. Åskan dundrar utanför fönstret och jag är rädd om min dator så med den nedsläckt tömde jag ut alla visitkorten på skrivbordet och började räkna. Det dök upp dubletter på kort som var lätta att känna igen, de struntade jag i, mina egna var inte heller väsentliga. Jag slutade att räkna vid femhundrafemtio kort och insåg att oj – vad många kort jag har. Men vad är de värda? Hur värderar man ett visitkort?

Jag plockade ut femtio stycken på måfå för att försöka värdera dessa. För bakom varje kort finns ju en person, ett företag en affärsidé. Raskt bläddrade jag igenom de femtio korten, en hög för de personer jag kommer ihåg, en annan hög för de som inte alls väcker någon minnesbild. Högen med personer jag kommer ihåg innehåller tjugofyra kort.

Dessa tjugofyra kort är alltså just nu – mer värda för mig – jag tittar igenom korten igen. Tjugo av korten kan jag koppla ihop med mitt nätverkande inom Business in Heart, av dessa har fem kort eller det vill säga personerna bakom dem gett mig affärer antingen direkt eller via rekommendation. Ett enda kort till har gett mig affär och där fanns ingen koppling till Business in Heart. Av de tjugofyra korten har åtta stycken fått affärer av mig – samtliga med kontakt till Business in Heart.

Ärligt talat blev jag förvånad, visst vet jag att nätverka på lång sikt ger resultat, men ändå. Det jag också kan se är att de 6 visitkort som gav mig affärer var personer jag träffat flera gånger – inte bara under ett sporadiskt mingel.

Och det jag gjort idag är ju en efterkoll. Nästan hälften av mina femtio kort tillhörde personer jag kommer ihåg – kommer de ihåg mig?  Kanske ska jag ta och bli bättre med min kortsamling till hösten, se till att om jag gör ett stickprov i december ska jag inte bara komma ihåg hälften av personerna utan alla. Kanske ska jag ta och återknyta kontakten med de jag kommer ihåg så att både de och jag kan få nya affärer.

Dagens övning gav mig både insikter men också bevis på att man ska vårda sina kontakter och att nätverkande ger resultat.

Så hur många visitkort har du? Finns det bland dina kort insikter om hur du ska jobba med nätverkande i höst för att öka dina affärer. Varför inte ta en titt går ju att göra både i solljuset på picknickfilten  eller vid ett bord med regndropparna fallande på taket.

Fortsatt härlig sommar!

/Anna