Veckans Medlem: ”Mindre tid försvinner ner i lådan för de dolda kostnaderna som stressreaktioner, sjukfrånvaro, skitsnack i korridoren…”

VD, Lund & Höistad Utbildning AB

VD, Lund & Höistad Utbildning AB

Det säger Veckans Medlem i Business in Heart Kristina Lund, VD, Lund & Höistad Utbildning AB.

Vad jobbar du med?

– Kommunikation för ledar- och medarbetarskap, kroppsspråk, röstteknik, presentationsteknik,  professionell coaching,  mindfulness och mental träning.

Varför gör du just det?

– För att jag brinner för kommunikation människor emellan, för människors utveckling och att vara med om det magiska när någon hittar sin väg till genomförande av något.

Vad bidrar din verksamhet med i folks liv, eller i världen?

– Det är olika saker beroende på uppdraget. Några exempel: Ledare får ofta bättre självkänsla vilket leder till bättre relationer till medarbetare, lättare att kommunicera tydligt och att visa andra uppskattning t ex. Deltagare i presentationsteknik växer i sina roller, känner sig säkrare och tryggare. De som lär sig använda sin röst på rätt sätt får hjälp att ta plats som personer, göra sin röst hörd och blir tryggare i alla kommunikationssituationer. Arbetsgrupper blir tryggare i sina relationer till varandra och när man mår bättre får man roligare tillsammans och då gör man ett bättre jobb. Mindre tid försvinner ner i lådan för de dolda kostnaderna som stressreaktioner, sjukfrånvaro, skitsnack i korridoren, dålig stämning etc.

När har du som roligast på jobbet?

– Varje dag och särskilt när jag får vara med och bidra till att de människor jag arbetar med hittar nya insikter, nya vägar, utvecklas och stärks i sig själva.

Vanligaste frågan du får från dina uppdragsgivare?

– ”Hej! Vi skulle behöva någon som kommer och pratar för oss på vår kickoff/personaldag e dyl. Kan du hjälpa oss med det?”

Och vad är svaret på den?

– ”Hej! Tack för frågan – det gör jag gärna! Vad skulle ni vilja ha fått med er när jag är klar?”

Har du någon drömfråga? 

– Jag skulle gärna få frågan: ”Vi vill att alla mellanchefer på alla våra kontor i hela Europa ska få möjlighet att utveckla sin kommunikation, kunna vara tydliga utan att bli domderande och samtidigt kunna vara coachande i sin ledarstil. Är det här något du kan hjälpa oss med?” Och jag skulle svara: ”Javisst – tack för frågan! Det skulle vara mycket spännande att få möjlighet att göra det. Berätta mer om hur ni tänker er det hela.”

 

KORTFAKTA

Lund & Höistad Utbildning AB är en konsultverksamhet inom Kommunikation människor emellan, i såväl ledar- som medarbetarskap, samt att förebygga, upptäcka och hantera mobbningsproblematik i skolan.

Företaget har sin verksamhet i Uppsala men tar uppdrag i hela Sverige.

 

Läs fler Veckans Medlem