Veckans medlem: ”Jag vill hjälpa människor att må bra med sin kroppshållning, och skådespelare & artister med att har hand om sitt instrument – kroppen

Susanna Moser - MosermovementVi har intervjuat Susanna Moser som är Hållnings- och Rörelsepedagog, leg fysioterapeut samt utbildare i kroppsspråk och kommunikation. Hon driver Moser Movement och är medlem i Stockholm – Södermalm.

När har du som roligast på jobbet?

När jag får vara med och se hur mina klienter eller studenter upptäcker nya resurser hos sig själv, som gör att de känner att de utvecklas, växer som människa eller helt enkelt mår bättre i sin kropp, oavsett om jag jobbar som pedagog eller terapeut. Allt handlar om hälsa, kommunikation och personlighetsutveckling med kroppen som utgångspunkt.

Vad är din stora dröm, kopplad till ditt arbete?

Jag lever min dröm. För mig har drömmen inte ett specifikt mål, utan den är ständigt i rörelse, utvecklas och ger mig nya, roliga utvecklingsmöjligheter. Så jag önskar att drömmen ska fortsätta pågå framåt så att jag kan sprida mitt behandlingskoncept och hjälpa fler till kroppsligt och mentalt välmående, eftersom det hänger ihop. En egen studio för behandlingar och utbildning är något jag vill ska finnas med i mitt företags expansion.  Det ser jag fram emot!

Vilket är ditt bästa råd till någon som är nyfiken på ditt område?

Mitt arbetsfält är brett och det finns inte en utbildning för att kunna jobba med det jag gör i dag. Jag har själv utbildat mig inom tre områden; skådespeleri, rörelsepedagogik och fysioterapi, och har sedan skapat mina koncept. Men att alltid vara nyfiken på och utbilda sig vidare inom området – samspelet mellan kroppen och våra mentala resurser – är så klart viktigt. Läs allt du kommer över som känns roligt och intressant. Det måste kännas kul och stimulerande!  Men vill man inte själv jobba inom området, utan endast ta del av det för egen del, ska man självklart kontakta mig så får vi se vad jag kan bistå med.

Vilken nytta har du av ditt deltagande i affärsnätverket Business in Heart?

Förutom att det är roligt, vilket är en viktig hälsoaspekt för mig, så är det att träffa andra personer med egen driv- och skaparkraft vars kunnande jag kan få ta del. Det ger mig ny kunskap som gör att jag utvecklas som företagare. Och så ger det ju så klart en långsiktig möjlighet till att bredda mina kundkontakter i min verksamhet.

Vad är din bästa nätverkshistoria?

Som alldeles ny medlem i höstas vara jag på ett nätverksmöte och träffade då en gäst till en annan medlem i gruppen. Och tack vare den obligatoriska presentationsrundan, där man kort presenterar sin verksamhet, kom hon fram till mig. Hon tyckte det var intressant att vår kroppshållning är en sådan stor del av vem vi är, och att vårt kroppsspråk och hur vi rör oss hela tiden är avgörande i våra möten med alla vi kommunicerar med i vår omgivning. Det visade sig att hon var frilansjournalist och mötet resulterade i att hon skrev en artikel som nu i maj publiceras i SJ-s månadstidning Kupé.

  ”Förbättra din hållning”. Läs den gärna!

Artikel i kupe förbättra din hållning - Susanna Moser