Startkapital och nätverk
Driva företag

Startkapital och nätverk

Den som ska starta en butik måste köpa in varor, den som ska tillverka något behöver lokal och kanske maskiner. Det finns de som startar hemma vid köksbordet och har kontoret i fickan, men även då kan det bli kostnader för marknadsföring, kundresor och kanske en jobbdator.

Att registrera företaget och kanske ett företagsnamn kostar en slant och samma sak gäller om du vill ha en egen domän att använda för webbsida och företagsmail och en företagstelefon.

För den som startar aktiebolag behövs även ett startkapital på 25 000 kronor som ska sättas in i företaget från början, det behöver inte vara pengar det kan även vara egendom som du redan äger men som kommer att användas i företaget. Det är många unga personer som startar företag varje år och det finns nätverk där man kan dela tips och råd med varandra. För den som är yngre än 18 krävs dock förälders medgivande eftersom man räknas som minderårig. Att ha äldre personer eller erfarna företagare att bolla med är ofta ett bra sätt att undvika en del nybörjarmisstag eller för att få tips om olika saker i sitt företagande.