Fördelar med outsourcing av delgivning
Driva företag

Fördelar med outsourcing av delgivning

Delgivning är något som företag från nästan alla branscher behöver utföra förr eller senare. Genom ett professionellt delgivningsföretag vet du att handlingar kommer rätt personer tillhanda på ett diskret, säkert och korrekt sätt.

Olika typer av delgivning

Det kan handla om att delge inkassokrav eller konkursanmaning för ej betalda fakturor. Det kan vara stämningar och andra dokument relaterade till en rättsprocess. Oavsett vilka typer av dokument och handlingar det gäller, kan man anlita ett delgivningsföretag. På så sätt slipper du den huvudvärk och ovisshet som annars brukar komma med att säkerställa att rätt person får rätt information.

Delgivningar kan ges till både privatpersoner, företag eller myndigheter. Det kan gälla en student eller ett äldre par som helt enkelt bara glömt bort att betala en faktura.

Fördelar med delgivningsföretag

Vid första anblick kan det verka som att delgivning i princip handlar om att personligen leverera ett brev. Sådana tjänster erbjuder många transportföretag och postoperatörer. Men det är så klart inte så enkelt.

För det första är det inte alltid som personen i fråga vill bli delgiven, eller ens bli kontaktad. Handlingar som delgivs kan ofta beröra tråkiga nyheter för den berörda och att undvika delgivningen blir ett slags sätt att blunda för dessa nyheter. Ibland kan personen i fråga känna sig utsatt, vilket kan innebära risker.

Sedan behöver delgivningen ske med finess. Ett professionellt och auktoriserat delgivningsföretag är inte ute efter att skuldbelägga eller ”sätta dit” någon. Företaget som anlitar ett delgivningsföretag vill fortfarande göra sina kunder nöjda, även om de fallit efter med betalningar. En professionell delgivningsman ska alltid uppträda korrekt, kompetent och framför allt diskret. Det är motsatsen till den dramatiska ”You have been served”-mentalitet som kan ses i diverse Hollywood-filmer.

Outsourca det tråkiga så du kan fokusera på det roliga

Som företagare vill du förhoppningsvis tjäna pengar, göra kunder nöjda och utveckla din verksamhet. Att jaga förfallna fakturor kan kännas jobbigt, och inte minst vara enormt tidsödande. Du kan spara tid och pengar på att lägga över de jobbiga momenten av att driva företag och således få mer tid över till det som får ditt företag att frodas.

Man kan inte göra allting själv, och vissa saker lämpar sig bäst för proffs. Är siffror och bokföring det tråkigaste du vet så är det värt att anlita en redovisningsbyrå. Det är precis samma sak med delgivning. Håll det smidigt och enkelt genom ett professionellt företag och fokusera på det som ditt företag verkligen handlar om.