Så hittar du rätt personal i Malmö
Driva företag

Så hittar du rätt personal i Malmö

Du behöver anställa ny personal. Eller så behöver du hitta folk som kan hoppa in på snabbt varsel. Här kommer tipsen på hur du lättast och snabbast hittar rätt personal i Malmö, både för att anställa och för kortare vikariat.

 

Driva företag

 

Det är spännande att driva företag, vara entreprenör och lösa problem, samtidigt som det innebär många utmaningar. Bland det viktigaste är just personalen. Dina arbetstagare är din största tillgång. Fel person på fel plats kan göra mycket skada, på samma sätt som rätt person på rätt plats verkligen kan utveckla ett företag. Det spelar ingen roll ifall du behöver personal för att arbeta inom kundservice eller en webbutvecklare eller ingenjör, rätt person kommer påverka oerhört mycket. Ibland handlar det om att hitta personen som kan utveckla företagsprodukter på rätt sätt, i andra fall handlar det om att personen blir ett bra ansikte utåt, den första personen som en kund möter. Olika arbetsuppgifter kräver olika talanger och utbildningar. Utbildning är viktigt, men personlig kompetens kan ofta vara än viktigare.

 

Gå via bemanningsföretag

Idag är det många företag som överlåter själva rekryteringsprocessen till bemanningsföretag. Bemanningsföretagen har redan kontakt med arbetsintresserade personer. De har kollat upp kompetens och många gånger även träffat individen. Att söka personal tar tid. Läsa CV:n, kalla till arbetsintervjuer och sedan fatta ett beslut. Förutom att du helst även vill testa en person innan du anställer. Så att den verkligen fungerar på arbetsplatsen. Det är det som är så bra med just bemanningsföretag. Personen får jobba ett tag hos dig innan du behöver fatta något beslut. Du hinner både se om individen är skicklig på själva arbetsuppgifterna och om den fungerar på arbetsplatsen. Sedan kan du anställa, såvida det inte är en vikarie för en kortare tid som du behöver. Gå in på Bravura som ditt bemanningsföretag i Malmö, så hittar du karriärsugna unga människor som gärna jobbar. Bravura har specialiserat sig på Next generation, alltså unga personer som är ivriga att komma ut på arbetsmarknaden och som har talang och utbildning inom IT/Tech, försäljning, business administration och kundtjänst.

Hitta rätt person

Den stora fördelen med bemanningsföretag är att du alltså kan låta en person jobba hos dig ett tag. Är det så att du inte är säker på att du verkligen vill anställa personen, så kan du höra av dig till företaget och förklara vad du är ute efter. Fördjupa dig, så att du verkligen får rätt person. Det är ett stort problem för många företag att anställa folk. Om du anställer fel person så kan det bli riktigt dyrt. Det finns rent av företag som har gått i konkurs på grund av att fel person har varit på fel plats. Därför är just rekryteringen så viktig. Både att du får arbetstagare med rätt kompetens, men också att du inte behöver ångra en anställning – för du anställer en person när du känner dig hundra procent säker. Du har tid att fatta ett bra beslut. Du kan även välja att ha vikarier som hoppar in för särskilda uppgifter.